Най-нови

Препоръки за квартали и недвибими имоти



Или на какво да обърнете внимание, когато четете препоръки и избирате агенция

Препоръки за квартали и недвибими имоти 


Знаете ли кое е едно от най-важните неща, когато искате да купите или продадете имот и търсите доверен посредник? Да съберете впечатления и препоръки за агенции за недвижими имоти от приятели, които са ползвали подобни услуги. Също толкова важно е обаче, особено когато четете отзиви и препоръки в Интернет, да отсеете не просто добрите, а тези, описващи това, от което се нуждаете. Ето какво имаме предвид:



Ако търсите жилище в определен квартал, проучете и намерете препоръки за агенция за недвижими имоти, която има брокер, отговарящ за този район. Най-добри са агенциите с профилирани брокери. Това обикновено са професионалисти, които познават всички особености, предимства и недостатъци на съответния квартал и могат да отговорят на всеки ваш въпрос, свързан с комуникативност, магазини, детски градини, учебни заведения, болници – ако сте купувач. И знаят как се движи предлагането на жилища в квартала – информация, която определено ще ви бъде от полза, ако сте продавач.



Когато искате да продадете или да купите жилище/парцел, търсете препоръки за агенция за недвижими имоти, специализирана именно в тази сфера. Някои агенции се занимават повече с отдаване и наемане на жилища, други се занимават по-скоро с търговски обекти, офиси и индустриални помещения, трети предлагат всичко. Има агенции, чиито основен фокус е покупко-продажбата на жилища, като „Ависта“ например. (Тази агенция има и брокери, които се занимават с наеми, офиси, търговски помещения, но основно помага на хората да продадат или да си купят жилище и то в София и покрайнините. Фактът, че е по-тясно специализиран помага на екипа й да ви предложи по-качествени услуги.)


Търсете препоръки за агенции за недвижими имоти, които са дали достатъчно информация за себе си. Това е особено важно, ако препоръката не идва от познат или приятел, а четете отзиви в Интернет. За да се уверите, че не са фалшиви, най-добре е да потърсите допълнително информация за агенцията. Има ли сайт? На него има ли секция „За нас“? Лесно ли се ориентирате в него? Качени ли са оферти с подробно описание и снимки на предлаганите имоти? Има ли под всяка оферта информация за брокера, който я движи?

Ако отговорът на всички тези въпроси е „Да.“, то значи няма от какво да се притеснявате и всички хубави неща, които сте прочели за тази агенция за недвижими имоти са верни.



Няма коментари

About